28 Nisan 2011 Perşembe

AMETİST (AMETHYST) TAŞI - KÖTÜ ENERJİYİ YOKEDER.

Ametist, menekşe ya da pembe renkli kuvars kristalidir. Pembe renginden yabancı atomların sorumlu olduğu düşünülmektedir. Ametist baslıca dev volkanik kayaların kristalleşmiş kabuklarında; örneğin bazaltta bulunur. Ametistlerin bulundukları oyuklara ‘geodes’ adi verilir. En değerli rengi ise kırmızı parıltılara sahip koyu menekşe rengi olanıdır; bu renkteki ametist "Sibiryalı" olarak adlandırılır. Genellikle Sibirya'dan çıkarılmakla birlikte Uruguay ve Zambiya'da bu renkte ametist çıkarılmaktadır. En kaliteli kristalli ametistler genellikle Hindistan, Brezilya ve Uruguay'daki volkanik kayaçların içindeki gaz boşluklarında (jeodlarda) oluşur....."Ametist; Brezilya, Hindistan, Rusya, Seylan, Madagaskar, İtalya ve A.B.D’de bulunur. Ayrıca Türkiye'de Balıkesir - Dursunbey ilçesinde, Erzincan ve Ordu'da da ametist yatakları olduğu bilinmektedir.Yararları: Bulunduğu ortamda ki negatif enerjiyi temizler, yokeder. İnsan üzerinde stres azaltıcı, canlandırıcı bir etkisi vardır. Uykusuzluk çekenlere iyi gelir. Yastığınızın altına ametist koymayı deneyin, iyi gelecektir.

Muhtesem mor rengi tasiyan bu taş, dindarlığın  ve barış simgesi olarak modern hristiyan piskopos ve kardinaller tarafindan kullanılırdı. I.Ö 3000 li yıllarda Mısır ve Asya’da mühür olarak değer görmüstür. Leonardo Da Vinci ametistin şeytani, günahkar düşünceleri dağıttığı ve zekayı canlandırdığını yazmıştır. Bu büyük ihtimalle o zamanlarda var olan yaygın bir kanıydı. Tibet'te ametist taşı kutsal sayılır.

Ametist’in doğal rengi düzensizdir ve taşın her bölgesine rengi dağıtmak için ısıtılır.  Ametist, özel ortamlarda uzun süre ısıtıldığında sarı, kahverengi ya da yeşile dönüsebilir. Isıtma işlemi yavaşça ve dikkatli yapılmalı çünkü yüksek derecelerde ısıtıldığında Ametist mor rengini kaybeder ve Citrin’e dönüşür.Bu değişim engellenemez. Bu muhteşem mor rengi taşıyan Ametist’in ismi ‘Amethistos’, yani sarhoşluğu yok eden anlamıyla Yunancadan gelmektedir. Bu sebepten dolayı eski zamanlarda birçok kadeh ametistten yapılırdı.Yine de Ametist'in önemini artıran asıl neden kutsal ve dinsel sayılmasıydı. Ametist İncil’de Yahova yüksek rahiplerinin zırhlarını süsleyen 12 taştan biridir.


Grubu = Oksitler
Kristalik Sistemi=Trigonal
Kimyasal Formülü= SIO2 ve Fe
Sertlik=7
Yogunluk=2.65
Renk=Mor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Duygu ve düşüncelerinizi yazarsanız memnun olurum.