8 Haziran 2012 Cuma

Reçel yaparken nelere dikkat etmeli?



Her ne kadar şeker zararlı ise de, arada bir insanın canı kahvaltıda reçel istiyor
 Ben, yapılacak meyve miktarı kadar şekeri (yani 1 kg meyveye, bir kg şeker)
üstüne koyar, hiç su ilave etmeden 
kaynatırım. 
  
   İyi bir reçel için aşağıdaki hususlara dikkat etmek gerekiyor.
. Mümkün olduğu kadar taze ve olgun meyveler seçilmeli, en ufak çürük bulunmamalı.
. Reçel tahta kaşıkla karıştırılmalı.
. Reçelin üstünde kaynarken oluşan köpükler, kaynama bittiği zaman metal bir 
süzgeçle alınmalı,
. Çok köpürmesini istemezseniz, içine küçük bir parça tereyağı atın.
. Ateşten indirmeden (1 kg meyveye) ortalama 1 tatlı kaşığı kadar limon suyu  ilave etmeli.
. Ilık ve iyi kurulanmış kavanozlara konulmalı ve ağzı sıkıca kapatılmalı. 
. Kavanozun dış kapakları, ya reçel çok sıcakken ya da soğukken kapatılmalı
. Işık görmeyen, çok sıcak olmayan ve havadar yerlerde saklanmalıdır.
. Reçelin olup olmadığını anlamak için de, bir iki damla reçeli çay tabağına 
damlatırım. Eğer fazla dağılmıyorsa reçelimiz olmuş demektir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Duygu ve düşüncelerinizi yazarsanız memnun olurum.