Her ne kadar şeker zararlı ise de, arada bir insanın canı kahvaltıda reçel istiyor
Ben, yapılacak meyve miktarı kadar şekeri (yani 1 kg meyveye, bir kg şeker)
üstüne koyar, hiç su ilave etmeden
kaynatırım.
İyi bir reçel için aşağıdaki hususlara dikkat etmek gerekiyor.
. Mümkün olduğu kadar taze ve olgun meyveler seçilmeli, en ufak çürük bulunmamalı.
. Reçel tahta kaşıkla karıştırılmalı.
. Reçelin üstünde kaynarken oluşan köpükler, kaynama bittiği zaman metal bir
süzgeçle alınmalı,
. Çok köpürmesini istemezseniz, içine küçük bir parça tereyağı atın.
. Ateşten indirmeden (1 kg meyveye) ortalama 1 tatlı kaşığı kadar limon suyu ilave etmeli.
. Ilık ve iyi kurulanmış kavanozlara konulmalı ve ağzı sıkıca kapatılmalı.
. Kavanozun dış kapakları, ya reçel çok sıcakken ya da soğukken kapatılmalı
. Işık görmeyen, çok sıcak olmayan ve havadar yerlerde saklanmalıdır.
. Reçelin olup olmadığını anlamak için de, bir iki damla reçeli çay tabağına
damlatırım. Eğer fazla dağılmıyorsa reçelimiz olmuş demektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Duygu ve düşüncelerinizi yazarsanız memnun olurum.