28 Nisan 2011 Perşembe

AMETİST (AMETHYST) TAŞI - KÖTÜ ENERJİYİ YOKEDER.

Ametist, menekşe ya da pembe renkli kuvars kristalidir. Pembe renginden yabancı atomların sorumlu olduğu düşünülmektedir. Ametist baslıca dev volkanik kayaların kristalleşmiş kabuklarında; örneğin bazaltta bulunur. Ametistlerin bulundukları oyuklara ‘geodes’ adi verilir. En değerli rengi ise kırmızı parıltılara sahip koyu menekşe rengi olanıdır; bu renkteki ametist "Sibiryalı" olarak adlandırılır. Genellikle Sibirya'dan çıkarılmakla birlikte Uruguay ve Zambiya'da bu renkte ametist çıkarılmaktadır. En kaliteli kristalli ametistler genellikle Hindistan, Brezilya ve Uruguay'daki volkanik kayaçların içindeki gaz boşluklarında (jeodlarda) oluşur....."Ametist; Brezilya, Hindistan, Rusya, Seylan, Madagaskar, İtalya ve A.B.D’de bulunur. Ayrıca Türkiye'de Balıkesir - Dursunbey ilçesinde, Erzincan ve Ordu'da da ametist yatakları olduğu bilinmektedir.Yararları: Bulunduğu ortamda ki negatif enerjiyi temizler, yokeder. İnsan üzerinde stres azaltıcı, canlandırıcı bir etkisi vardır. Uykusuzluk çekenlere iyi gelir. Yastığınızın altına ametist koymayı deneyin, iyi gelecektir.

Muhtesem mor rengi tasiyan bu taş, dindarlığın  ve barış simgesi olarak modern hristiyan piskopos ve kardinaller tarafindan kullanılırdı. I.Ö 3000 li yıllarda Mısır ve Asya’da mühür olarak değer görmüstür. Leonardo Da Vinci ametistin şeytani, günahkar düşünceleri dağıttığı ve zekayı canlandırdığını yazmıştır. Bu büyük ihtimalle o zamanlarda var olan yaygın bir kanıydı. Tibet'te ametist taşı kutsal sayılır.

Ametist’in doğal rengi düzensizdir ve taşın her bölgesine rengi dağıtmak için ısıtılır.  Ametist, özel ortamlarda uzun süre ısıtıldığında sarı, kahverengi ya da yeşile dönüsebilir. Isıtma işlemi yavaşça ve dikkatli yapılmalı çünkü yüksek derecelerde ısıtıldığında Ametist mor rengini kaybeder ve Citrin’e dönüşür.Bu değişim engellenemez. Bu muhteşem mor rengi taşıyan Ametist’in ismi ‘Amethistos’, yani sarhoşluğu yok eden anlamıyla Yunancadan gelmektedir. Bu sebepten dolayı eski zamanlarda birçok kadeh ametistten yapılırdı.Yine de Ametist'in önemini artıran asıl neden kutsal ve dinsel sayılmasıydı. Ametist İncil’de Yahova yüksek rahiplerinin zırhlarını süsleyen 12 taştan biridir.


Grubu = Oksitler
Kristalik Sistemi=Trigonal
Kimyasal Formülü= SIO2 ve Fe
Sertlik=7
Yogunluk=2.65
Renk=Mor

GÜZEL CİLT İÇİN İRİS GERMENİCA MUCİZESİ!

Yeni geliştirilen ve iris germenica kökü özü içeren cilt bakım ürünleri,  Swiss Perfection markası ile satışa sunuluyor. Serum ve kremleri olan hücresel bazlı bu ürünler, özellikle ciltte kırışık giderici ve lifting yönünden çok iyi sonuç veriyor.

Cilt tamir eden maddelerin başında peptitler geliyor. Bu peptitlerin hepsi de eşit güçte değil. Alfa lipoik asit ve koenzim Q10 ile askorbil palmitat (C vitamini) güvenilirliğini hala koruyor.

Son zamanlarda geliştirilen ve adından sık sık söz edilen “iris germanica” kökü özlerinin kullanıldığı “Swiss Perfection” üreticilerinin iddiası şu: Bu kremlerin “esas maddesi” yani “öz”ü bir sır gibi saklanıyor. İris Germanica bitkisinden elde edilen özlerin en etkili unsur olduğu anlaşılıyor. İris germanica Root Extract esaslı bu ürünlerin içinde “allantoin” “ceteareth-12’”, “askorbic acid” “palmitoyl tripeptit-5’”, dünyanın en güçlü nemlendiricilerinden “sodyum hiyalüronat” ile “yosun” özleri, “E vitamini” ve “limonenlere” kadar çok sayıda mükemmel ve güçlü cilt tamircileri var. Ürün şu anda İsviçre’nin ünlü anti-aging merkezi La Prairie Clinic Kozmetik Dermatoloji bölümü tarafından da kullanıyor.

Cilt bakım ürünlerini kullanmanın yanı sıra, güzel bir cilt için beslenme de çok önemli. Taze sebze, meyve ve balık yemek cildi genç tutuyor. Bunun yanı sıra sigaradan uzak durmalı ve güneşten korunmalıyız. Güneşin cildi nasıl yaşlandırdığını şöyle ufak bir gözlemle anlayabilirsiniz.

Kollarınızın nispeten güneş görmeyen iç kısımlarına bakın, bebek teni gibi ne kadar pürüzsüz ve kırışıksız değil mi? Bir de güneş gören dış kısımlarına bakın. Güneşin yaşlandırıcı etkisini hemen göreceksiniz.

Sonuç olarak sağlıklı ve güzel bir cilt için kesinlikle güneşten korunmalıyız.

27 Nisan 2011 Çarşamba

MARTİNİ...DÜNYANIN EN SEVİLEN İÇKİLERİNDEN BİRİ!

İlk olarak 1862 yılında Martinez ismiyle 4 ölçü tatlı vermut, bir ölçü cin ve kiraz ile süslenmiş bir kokteyl olarak biliniyor. Zamanla Old Tom Gin'in yerini London Dry ve kırmızı vermutun yerini beyaz dry vermut aldı. Ölçüler de eşitlenerek ve zeytin de ilave edilerek Dry Martini doğdu.


Martini, 1911 yılında Newyork'taki Knickerbocker Hotel'in Martini di Arma di Taggia isimli barmeni tarafından, yarıyarıya London cin ve Noilly Prat Vermut'un karıştırmasıyla ve portakal dilimleri ile sunulmuştur.


Martini yapımı:
. 71 gr cin veya vodka
. 14 gr dry vermut
. 1 yeşil zeytin
. portakal veya limon dilimi


Karışım, buz dolu karıştırıcıya (shaker) ya da uzun bir bardağa konur. Ya uzun bir kaşıkla ya da shaker'da sallanarak karıştırılır.
30 saniye çalkalanır.
Karışım soğutulmuş martini bardağına konur.
Zeytin veya limon dilimi ile süslenir. 


Modern martini yapımı:
114 gr. vodka
14 gr dry vermut
14 gr tatlı vermut


Vodka soğutulmuş buz dolu shaker'a konur, çalkalanır.
Soğutulmuş martini bardağına dry ve tatlı vermut konur, çalkalanır ve karışım dökülür. Vermut'un aroması kalmış bardağa vodka konur ve zeytin ilave edilir.

17 Nisan 2011 Pazar

RENE MAGRITTE VE LOVERS (LES AMANTS) İSİMLİ TABLOSU

Rene Magritte'in bu tabloyu yapmasında, annesinin dramatik ölümünün etkisi olduğu söylenir. Annesinin birkaç kez intihara teşebbüs etmesinden dolayı, babası annesini odaya kilitler. O da bir fırsatını bulup kaçar ve bir süre sonra cesedi suda boğulmuş olarak bulunur. Annesi bulunduğunda elbisesi kafasını örtmüştür. Bu resmi de ressamın o görüntüden etkilenerek yaptığı söylenir.
Resmin yapılış tarihi 1927 - 1928'dir.
Gerçeküstücü ressam Magritte resimlerinde, bildiğimiz objelere yeni anlamlar kazandırır ve sıradan nesneleri alışılmadık biçimde gösterir.


Bu tabloyu alabileceğiniz site;

3 Nisan 2011 Pazar

ADA ÇAYI (SALVIA OFFICINALIS)

Ada çayı dişotu ve meryemiye adları ile de tanınır. Ada çayının antiseptik, antimikrobiyal, parazit kovucu (zirai)  ve ağrı kesici özellikleri vardır. Kadınların adet dönemlerini düzene sokar.  Özellikle anjin ve farenjitte adaçayı gargarası iltihabi söker ve vücuttan atar. Dişeti iltihaplarını tedavi ederek ağız kokusunu yok eder. Öksürük engelleyicidir. Adele spazmlarını çözer. Mide ve bağırsak gazlarına iyi gelir. 

Ada çayı gargarası nasıl hazırlanır?
1 bardak sıcak suda, yıkanmış adaçayı yaprakları 10 dakika demlendirilir.
Yapraklar dışarı alınır. Günde iki üç defa gargarası yapılır.  Yine bademcikleri koruma amaçlı günde 1 çay bardağı adaçayı içilir. Çayın içine bir dilim limon atarak tatlandırabilirsiniz.

Not: Hamile bayanların, hamileliklerinin ilk üç ayında adaçayı sakıncalı olabilir.
Çünkü adaçayı, düşük yapma riskini artıran madde içermektedir.